Marlot & Marijn \\ Real Wedding

17 juni 2018

Geen bruiloft zonder ‘lovestory’. Wat is jullie verhaal?
‘We hebben elkaar leren kennen bij ons studentendispuut. Ik merkte op een gegeven moment dat Marijn steeds meer naar mij begon te kijken, en ik bedacht me dat hij eigenlijk wel een hele leuke jongen was. Toen hij op een gegeven moment vroeg of ik iets wilde drinken, wist ik niet helemaal precies wat zijn intenties waren. Uiteindelijk zijn we gaan daten, het was toen rond de kerstvakantie dus alle studentendingen lagen even stil en we hadden toen alle tijd om elkaar te zien. Met oud-en-nieuw was het officieel een relatie. Na de vakantie kwamen we terug bij dispuut. Toen Marijn vertelde dat hij een relatie had raadde niemand dat het met mij was haha. Na ongeveer 3 jaar zijn we gaan samenwonen.’

En wanneer besloten jullie om te trouwen?
‘We hadden het al regelmatig over trouwen gehad en er ook al voor gespaard, de vraag die vooral nog speelde was ‘Wanneer is het handig?’. Ik was namelijk nog bezig met afstuderen en we moesten ook rekening houden met het werk van Marijn. Ik wilde eigenlijk heel graag Marijn ten huwelijk vragen, want ik had allemaal hele goede ideeën, maar dat mocht ik absoluut niet doen van Marijn, dus heb ik gewacht tot hij het deed. Het was dus iets waar ik geen controle over had, en daar kan ik eigenlijk heel slecht tegen haha. We hadden een vakantie geboekt in januari 2019. Ik had bedacht dat het super romantisch zou zijn als hij me daarvoor al zou vragen met oud en nieuw, maar dat deed hij niet. Dus toen moest hij het wel doen tijdens onze vakantie op Malta. Pas op de vierde dag vroeg hij het. Ik had zeker door het dat toen ging gebeuren want hij zat eerst een hele tijd in zijn broekzak te friemelen. Hij had twee hele lelijke plastic ringen gekocht met een giga nep diamant die hij dus niet van elkaar kreeg haha. Toen dat gelukt was vroeg hij me dus ten huwelijk. Hoewel we het allebei zagen aankomen was het toch een emotioneel en ook gek moment want toen was het ineens echt. Hoewel ik even twijfelde op het moment dat ik de plastic ring zag of hij geen grapje maakte, maar dat is zijn vorm van humor om op zo’n moment toch iets geks te doen.’

Haha, wat een heerlijk verhaal. En toen mocht je dus los met het plannen van je bruiloft. Hadden jullie al bedacht wat jullie wilden?
‘Ik had wel heel veel Pinterest borden natuurlijk haha. Ik kreeg ooit de tip om eerst samen te dromen over de bruiloft en het daarna pas realistisch te maken, maar Marijn was daar niet heel goed in. Toen ik op Malta los ging met allemaal droombeelden, begreep hij daar weinig. Uiteindelijk zijn we op één lijn gekomen en vonden we een weg om samen te werken en samen plannen te maken voor onze bruiloft. De oplossing was dat we een bestand maakte waarin ik los kon gaan, en af en toe keek hij daar dan naar waardoor hij dus niet constant werd lastig gevallen met al mijn ideeën. Ook maakte we samen een overzicht van ons budget en alle kosten.’

Hoe stelden jullie prioriteiten in jullie budget?
‘We besloten al vrij snel dat we graag meer geld wilden investeren in onze huwelijksreis dan in onze bruiloft. Voor het plannen van onze bruiloft kwamen we toen al snel in een wat krappere planning terecht, aangezien we de huwelijksreis wel goed moesten plannen met mijn studie en zijn werk. Ons eerste idee, om echt een weekendbruiloft te organiseren in Frankrijk bijvoorbeeld, was daardoor niet meer haalbaar. Dat zou ons organisatorisch gezien echt veel te veel tijd kosten.
Ook wilden we graag een kleine bruiloft. Voor mij was het heel belangrijk dat ik iedereen op mijn bruiloft zou kennen. Ik wilde eigenlijk wel graag mijn collega’s uitnodigen, dus toen ontstond het idee om onze bruiloft te organiseren bij mijn werk De Klub in Utrecht. Vanuit die locatie konden we toen dus verder gaan nadenken. Zij regelde alle catering, en ook qua aankleding was die locatie al helemaal af. We wisten daarbij dus ook al dat het eten heel lekker en goed zou zijn, en dat ze een vegetarisch menu konden aanbieden wat één van onze wensen was. Naast het restaurant zat ook een zaal waar we de ceremonie konden houden, waardoor we niet van locatie hoefde te wisselen, nog een voordeel!’

Waar wilden jullie absoluut niet op besparen?
‘We wilden niet besparen op eten, dus iedereen kon blijven dineren en er was lekker veel taart en champagne. We vonden het belangrijk dat iedereen daar de hele dag van kon genieten.
Bloemen vond ik ook heel mooi. Ik hoefde niet per se prachtige boeketten, maar ik wilde gewoon dat je overal om je heen planten en bloemen zou zien. Dus we hadden de hele zaal van de ceremonie vol gezet met potplanten. Zo veel dat de kok zelfs zei ‘Het lijkt hier wel een plantenwinkel’ haha, missie geslaagd dus. We hadden er voor gekozen om potplanten te gebruiken, en die namen de gasten aan het eind van de bruiloft mee naar huis. Dat was dus een extra streepje achter ons groene doel.’

Groene doel zeg je, wat bedoel je daarmee?
‘Wij vinden het klimaat best wel belangrijk en gaan daar bewust mee om. We hebben dus ons best gedaan om bewuste en ‘groene’ keuzes te maken in de voorbereidingen. Een bruiloft is zoiets waar veel tierelantijntjes bij kunnen komen kijken, die je maar één dag gebruikt en dan weer weggooit, dat vinden wij zonde en wilden we voorkomen. We hebben dus niet echt uitgebreide versieringen gebruikt. In de zaal hingen een aantal lange papieren slingers, en verder hadden we dus die potplanten als decoratie. Daarnaast heb ik een jurk gekocht van het merk Reformation. Dat merk verkoopt duurzame kleding van gerecyclede stoffen en de kleermakers krijgen een eerlijk loon. Een coupeuse heeft nog een paar kleine dingen aangepast en toen was het voor mij een perfecte jurk. Ook hebben we geen auto gebruikt maar een bakfiets gehuurd om bij de locatie te komen. Dat leverde grappige blikken en hele leuke reacties op onderweg.’

Tot slot: Wat zouden jouw drie grootste tips zijn voor een aanstaande bruid?
Tip 1. Als je een grote droom hebt, ga daar dan voor en probeer je planning los te laten. En als je wel een bepaalde planning hebt, probeer je droom dan in een andere vorm te gieten
Tip 2. Niet te zenuwachtig worden voor die dag. Je hebt vast momenten die je spannend vindt, maar probeer het echt los te laten want het gaat heel snel voorbij. Ik vind het nu zonde dat ik zo zenuwachtig was voor het uitspreken van mijn geloften bijvoorbeeld, waardoor ik me niet goed kon focussen op de andere dingen die werden gezegd.
Tip 3. Probeer niet alles op één dag te proppen. Wij hebben een aantal elementen weggelaten of op een ander moment gedaan, daardoor hadden we wat extra tijd en energie om van alles te genieten. Kijk naar wat jij aankunt en waar je zin in hebt op je bruiloft.

Thanks voor de tips en dit leuke gesprek Marlot! Super leuk om een inkijkje te krijgen in jullie bruiloft. Hopelijk vinden jullie lezers dit net zo inspirerend als ik! 🙂


Foto’s door Misha de Haan Photography


Locatie: De Klub, Utrecht
Trouwjurk: Reformation